Symmasti/Uni-boob

Symmasti, som även kallas för uni-boob, då det i vissa fall ser ut som ett enda avlångt bröst, kan drabba patienter med placering både framför och bakom muskeln. Orsaken till symmasti kan vara olika. Om man placerat implantatet bakom muskeln beror det oftast på att fickan för implantatet vidgats för mycket mot mitten av bröstbenet. Det kan i vissa fall även vara en bidragande orsak att man använt en för tight och pushande bh (även sport-bh) för snart efter operationen.
Om man istället har framför-placering kan symmasti i vissa fall bero på ett för stort implantat för tidigt eller en för tight, pushande bh.



Symmasti är en av de svåraste komplikationerna att lösa och måste oftast korrigeras med en operation där man med permanent sutur syr ner bröstmuskeln och huden mot bröstbenet, och på så vis skapar en sorts BH för implantatet inuti kroppen.



Vissa hävdar att det i ett tidigt stadie kan hjälpa att gå BH-lös, ha en rullad gasbinda mellan brösten för att trycka isär dem eller en speciell separator-bh.