Vilket resultat kan jag förvänta mig?

I de flesta fall när man skall genomgå en skönhetsoperation så finns en massa val man måste göra. Oron att välja fel har säkert drabbat alla. Kommer de val man gör att påverka det slutgiltiga resultatet? Väljer jag rätt implantat, klinik, metod?
Alla de val som finns skapar ingredienserna i en enorm soppa. Med väl balanserade råvaror och en skicklig kock borde det bli ganska smakfullt – eller hur!

Men hur viktiga är egentligen de olika valen och finns det kockar som kan koka soppa på en spik?

Trygghet & säkerhet är grundstenar
Alla val är viktiga, men det viktigaste med valen som du gör. Är att du skall kunna känna dig säker på dina val och vara trygg i dina beslut. Är det psykologiskt viktigt för dig att använda koksalt är valet enkelt. Använd koksalt. Känner du att geléhallon känns säkrare för att det inte kan flyta ut eller är flytande silikon det som ger det mest naturliga resultatet. Det finns inga enkla svar på frågorna och svaren skiljer sig beroende på personen.
Men vad som generellt sett stämmer är att om du är trygg i dina val så har du kommit halvvägs.

Det är alltid du som bidrar med den viktigaste råvaran – dig själv! Allt annat är bara garnering för att slutresultatet skall bli så bra som möjligt. Det slutgiltiga resultatet beror inte på en enskild komponent – utan allting tillsammans är det som skapar resultatet.

Det är svårt att förmedla sin uppfattning till läkaren
Det är svårt! Jag vet, därför är det så viktigt att du och din läkare känner att ni kan kommunicera och förstår varandra.
Vad du menar med C kupa och vad läkaren menar. Behöver nödvändigtvis inte vara samma.

Tala med din läkare i form av bilder på bröst och ta med en BH som du vill fylla ut efter operationen. Ta med många bilder. Det gör det enklare för både dig och läkaren att känna att ni förstår varandra. Det viktigaste i alla typer av samarbeten är alltid kommunikation. Fungerar kommunikationen så har du kommit ytterligare en bit. Fungerar den inte så byt läkare.

Resultatet blev inte alls som på bilden jag visade
Alla människor är skapta olika, därför har alla olika förutsättningar inför en operation. Varje patient som läkaren träffar är en ny utmaning och olikt allt annat han tidigare sett.

Fotomodellen på fotografiet som du först visade läkaren har sina egna förutsättningar. Vad den bilden däremot förmedlar är formen på brösten, storleken, placering mm. Du kan aldrig förvänta dig att gå in som dig själv och komma ut som någon annan. Du kommer att vara samma person när du kliver ut från kliniken som du var när du gick in. Förutsättningarna är samma och de är bara dina.

Saker som påverkar den slutliga formen på ett bröst är form på implantat, placering i kroppen och naturligtvis storleken. Det enklaste är att ta hjälp av läkaren och fatta vissa beslut gemensamt.

- Kan jag förvänta mig att se ut som fotomodellen på bilden? Är det något jag kan kräva?
Svaret på det är ganska enkelt: Nej!

Men du kan kräva att läkaren skall vara objektiv i den bedömning han gör av just dina förutsättningar. Du är unik och därför skall också bedömningen av dig vara unik.

Eftersom du är unik kommer ditt resultat också att bli unikt!

Hur kommer det att bli då?
Eftersom alla har olika förutsättningar och alla har olika sorters hud och läkförmåga. Kommer alla att få mer eller mindre olika resultat när det gäller läkning av ärr och kropp i övrigt. Dock så brukar man vid en enkel förstoring kunna titta på hur brösten ser ut innan operationen och då kunna föreställa sig hur det ser ut efter.

Här på Qvinna så finns massor med bilder samlade från olika kvinnor. Alla dessa kvinnor är också unika. Men tack vare mångfalden så kan du kanske hitta kvinnor som har förutsättningar som liknar dina. Bröst som liknar dina innan en operation. Har hon sen använt implantat i ungefär samma storlek som du funderar på så har du åtminstone ett hum om hur det kan bli. Om man jämför de före och efter bilder som finns på Qvinna.info så ser man en röd tråd mellan bilderna. Den är att vid rena förstoringar utan lyft så tenderar brösten att behålla ungefär samma form som innan en operation, fast större. Vissa skillnader kommer beroende på val av implantat. Runda implantat ger ett bröst med lite rundare form och ett anatomiskt utformat implantat bygger mera i bröstens nedre del men ger även en mjuk rundning i den övre delen. Även placering av implantat, framför eller bakom bröstmuskeln ger olika resultat. Vad man föredrar är högst personligt.

Det är helt omöjligt att exakt tala om hur resultatet kommer att bli. Likaså är det mycket svårt att exakt säga hur stora bröst ett visst implantat ger. Bilderna på Qvinna.info kan däremot ge en bra uppfattning hur olika kvinnors resultat blir beroende på olika förutsättningar.