Funderar du på en bukplastik?
Att besluta sig för en bukoperation är för många ett stort steg att ta. Runt magen räcker det ofta inte med fettsugning, huden måste också följa med för att du ska få ett bra resultat. Vid bukplastik avlägsnas överskott av hud och fett från bukväggen.Vad du ger dig in på är en process där din kropp ska formas om, inte bara tömmas på överflödigt fett. Och då gäller det att vara förberedd.

Operationen blir allt vanligare i Sverige. Det görs uppskattningsvis ett tusental st operationer i Sverige per år. Orsakerna till varför man vill göra en operation är troligen lika många som antalet patienter.

Många är kvinnor som, efter ett flertal graviditeter, inte längre kan återgå till sin tidigare kroppsform och vill göra något åt det. Många kvinnor som genomför en bukoperation får också en förbättrad matsmältning samt mindre ryggbesvär. Det finns naturliga förklaringar till det. Graviditeter förslappar bukväggen vilket försvårar för tarmar och ger en sämre hållning. En bukplastik ger i dessa fall en upprätad hållning och i många fall eliminering av ryggbesvären. Samtidigt kan även bukväggens muskler sträckas för att skapa en midja. Eventuella ärrbildningar efter kejsarsnitt kan till exempel tas bort i samband med detta ingrepp.

Kvinnor som funderar på att bli gravida, vänta med bukplastiken till ca 12 mån efter graviditeten. Kvinnor som gjort bukplastik kan efter 12-18 mån bli gravida utan egentlig risk, dock kan slutresultatet av operationen påverkas.

En annan grupp som intresserar sig för bukplastik är de som gått ner kraftigt i vikt, vilket resulterat i veck av överflödig hud, och som finner att bantning och träning inte längre hjälper. Personer som tidigare genomgått fettsugning och som nu lider av tidigare ärr med påsar eller fickor av hängande skinn söker också bukplastik.

Man bör dock vara medveten om att det finns begränsningar av hur mycket som kan åtgärdas och det bästa är att konsultera din klinik. Var medveten om att bukplastik inte ersätter bra diet, fortsätter du äta en olämplig diet efter ingreppet kan vikten och problemen återkomma.

Oavsett vilket skäl du har för att göra en operation så kom ihåg att en operation av det här slaget skall du göra för din egen skull och inte för att glädja någon annan.


/ Mikaela
Boots No7 pressfrukost

Med lansering av en serie för den yngre kvinnan.

Läs mer

Elizabeth Arden

Pressvisning - Elizabeth Ardens ompositionering

Läs mer här.

Förbud mot Macrolane till bröstförstoring

Efter en utredning där Macrolane har bevisats försvåra mamografiundersökningar förbjuds numera materialet användas till bröstförstoring. Läs mer