Storleken har faktiskt betydelse

Om du allvarligt funderar på att göra en operation, eller om du kanske till och med bokat en tid. Då har du förmodligen huvudbry när det gäller storleken och om resultatet av operationen kommer att bli som du tänkt dig.

Den allmänna uppfattningen verkar vara att en C kupa är den storleken som de flesta vill ha, men på grund av att alla människor är byggda olika gällande kroppsbyggnad, längd och vikt är detta ett av de mer personliga valen du måste göra.

Efter operationen kommer dina bröst att vara mycket hårda, mycket svullna och sitta väldigt högt upp. Efter ungefär en månad kommer de att mjukas upp, sätta sig och krympa i storlek.

Även om det kanske är svårt att tro så har de läkare jag talat med och de flesta kvinnor jag varit i kontakt med berättat att efter svullnad gått ner så har de önskat att de gjort brösten större från början. Trots att de ökat från kanske A kupa till C kupa önskat att de skulle siktat på D kupa istället.

Reaktionen direkt efter operationen blir ofta en chock över hur stora brösten blivit, men vartefter svullnaden går ner och brösten krymper och sänker sig, (denna process pågår upp till ett år efter operationen) önskar många att de skulle siktat på större bröst.

Din läkare kanske diskuterar implantatens storlek ”cc - kubikcentimeter” och du kanske har talat med väninnor om deras implantats storlek. Tala inte med din läkare om vilken BH storlek du vill ha och förvänta dig att få det. Din läkare har ingen aning om vad du menar när du säker C eller D kupa. Försök inte heller att räkna ut hur många cc du behöver och tala om för din läkare att: ”jag skall ha 350 cc” utan tala med din läkare i form av bilder på bröst och ta med en bh som du köpt och provat och skulle vilja fylla ut efter operationen.

Ta med bilder till din konsultation på kvinnor som du vill se ut som och ta med dem till operationen. Tala igenom med din läkare och visa bilderna så att du känner att ni har samma uppfattning och att han förstår dig och vad du menar med en C eller D kupa. Du kanske träffar på en konservativ läkare och du menar en full C och han menar en liten C, se till att ni förstår varandra så minskar du risken för att bli missnöjd efteråt.

Titta igenom fotogalleriet här på Qvinna och leta reda på kvinnor som har samma förutsättningar som du själv gällande längd, vikt och kroppsbyggnad. Skriv ut bilderna och ta med dem till din läkare. Hela cc debatten har spårat ur. 400 cc på en helt plattbröstad kvinna med normal kroppsbyggnad kommer förmodligen att resultera i en ordinär C kupa. Men på en mycket liten kvinna med B kupa kommer detta att resultera i en D eller DD kupa och kommer förmodligen att se oproportionellt ut. Men många kvinnor vill ha en byst som är markerad och kanske lite provocerande.

I slutändan är det alltid du själv som skall trivas med resultatet.

OBS!
cc (kubikcentimeter) och ml (milliliter) är precis lika mycket, bara olika tillverkares/länders sätt att uttrycka samma mängd.