Sverige beräknas var tionde vuxen och var femte ungdom lida av fetma. Detta leder till att övervikt är ett av vår tids största hälsoproblem. I dagens samhälle så rör vi på oss mindre och på så vis förbrukar vi mindre kalorier.

Många undersökningar visar att det är farligt att vara överviktig. Som överviktig löper man en större risk att dö i förtid och att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, sockersjuka och ledbesvär.

De flesta vet om att det är en förändrad livsstil som krävs för att gå ner i vikt och att behålla den. Felet ligger ofta i att man måste hitta en balans mellan det man stoppar i sig och det man gör av med. Tyvärr är det lättare sagt än gjort.

Många tänker kanske varför operera sig, felet sitter ju inte i magsäcken eller tarmen. Men det har visat sig att kirurgisk behandling är effektiv och hjälper många till ett nytt liv. Rekommendationen för när en operation kan behövas är ett BMI på över 40 och det ligger på 35 om man har en följdsjukdom till övervikten. Det har även bevisats hjälpa personer med lägre BMI än 35.
Boots No7 pressfrukost

Med lansering av en serie för den yngre kvinnan.

Läs mer

Elizabeth Arden

Pressvisning - Elizabeth Ardens ompositionering

Läs mer här.

Förbud mot Macrolane till bröstförstoring

Efter en utredning där Macrolane har bevisats försvåra mamografiundersökningar förbjuds numera materialet användas till bröstförstoring. Läs mer