Mesoterapi med Filorga NCTF 135Qvinna har testat Mesoterapi med det för svenska marknaden nya märket Filorga. Mesoterapi är för de som inte vet en behandlingdär man genom punktering av huden eller via injektioner slussar ner aktiva substanser i huden. Detta fyller inte ut och förändrar, utan kan enbart ge en lätt utslätande effekt. Filorga har två dådana serum som man injicerar ihuden, NCTF 135 och NCTF 135HA, Skillnaden på dessa två är att den sistnämnda är för äldre hud och innehåller mer hyaluronsyra.


Filorga NCTF 135

NCTF 135 innehåller hyaluronsyra och 53 aktiva ingedienser (vitaminer, mineraler, aminosyror osv) somaktivt reparerar vävnaden och återfuktar. Hyaluronsyra binder t e x upp till 30 gånger sin egen volym i vatten.


Den väldigtfina nålen på sprutan som används under behandlingen på klinik

Det finns två varianter av behandlingen, en som utförs av hudterapeut med en så kallad dermaroller. En liten rulle försedd med korta nålar, som rullas över huden och på så visslussar ner serumet i huden. Eller den varianten som Qvinna.info testade, som utförs av leg.sjuksköterska på klinik. Klinikvarianten inleds med en kemisk peeling från filorga som finns i styrkan 20%, 50% och 70% beroende på hudens behov. Efter peelen injiceras serumet med en otroligt tunn nål i huden på tre olika djup. De djupaste injektionerna läggs i linjer, käklinje och nasolabialveck. De två ytligare stegen känns snarare som ett snabbt pickande i huden, utan någon direkt smärta, men absolut ett obehag. Hela proceduren tar ca 30 min, 150 st injektions stick och resulterar i en återfuktad hud full av lyster. En perfekt behandling nu under de torrare månaderna.


Under behandlingen kan det uppstå ytterst små blödningar. Injektionen går dock väldigt ytligt.

Man rekommenderar 4-5 startbehandlingar med 2 veckors intervaller, för att sedan underhålla 1 gång var 3e månad. Man kan lämnas med ytliga blåmärken eller rodnad som försvinner inom ca 2 dagar.
Filorga har även två hudvårdsserier (en för klinik och en som finns på Kicks) somQvinna testar. Enbart positiva reaktioner hittills.)

Kortfattat:

Vad?:Mesoterapi Filorga 135
Hur?:Peel följd av injektioner i tre steg
För vem?:Alla!
Down time?:Lätt rodnad eller små ytliga blåmärken. Försvinner efter ca 2 dagar, annars kan du sminka över efter ca 2 h.
Resultat:Hej glowing hud! Återfuktad hud full av lyster till dagen efter.


Kliniker som utför mesoterapi med Filorga hittar ni här!

Pris:
Rekommenderade priser för Mesoterapi med NCTF - 7500 kr för fem behandlingar, kombinerat med peeling innan så blir kostnaden 10 000 kr.
Därefter 1 behandling var tredje månad "Flash" behandling - 2000 kr.

Behandlingen med NCTF kan även Hudterapeuter jobba med - mesoneedle, med en medicinsk dermaroller. Även det bifogat!
3 behandlingar 4500 kr - därefter 1 gång var tredje månad. Kombineras ej med peeling vid samma tillfälle.