ILS Skin Tightening

Vad är ILS Skin Tightening?

ILS (Infrared Light System) är en effektiv icke kirurgis metod att strama upp och föryngra huden med infrarött ljus. Dermis är uppbyggt av bindväv bestående till största delen utav kollagentrådar. Det är bindväven som håller huden mjuk och spänstig.

När vi åldras minskar kollagenproduktionen vilket gör att huden förlorar sin elasticitet. Allteftersom kollagenet minskar i huden blir den lös och fina linjer och rynkor bildas.

ILS Skin Tightening stramar upp huden genom att öka hudens egen kollagenproduktion. Under en behandling med ILS hettas huden upp för att sedan kylas ner i en datoriserad process. ILS arbetar på ett djup om 2-3 mm ner i huden vilken effektivt stimulerar bindväven.

Genom den datoriserade nerkylningen av dermis undviker man skador som kan lämna ärr.

Uppstramningen av huden sätts igång direkt efter behandlingen och man upplever även inom en kort tid att hudens fuktnivå tycks återställas snabbt och huden känns fastare. Maxeffekten uppnås 6-8 veckor efter behandlingen. Efter ungefär ett år återgår kollagenproduktionen till det normala, och därför anses årligt underhåll vara optimalt. För att uppnå bästa möjliga resultat startar man med en kur om 2-3 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum.


Före behandling och 5 veckor efter 1 behandling

Under behandlingen hettas huden upp till 58 C för att aktivera kollagenproduktionen. Hudens smärtgräns går vid 48 C vilket betyder att behandlingen inte är helt smärtfri. De flesta patienter klarar si dock utan smärtlindring.

Kliniska studier påvisar att bästa resultat uppnås hos normalviktiga personer med överskottshud. Dock syns resultat på alla.


Qvinna.info har testat behandling med ILS Skin Tightening
Qvinna.info har testat en behandling med ILS Skin Tightening på Devita i Stockolm. Salongen är belägen i ljusa fräscha lokaler centralt beläget på Birger Jarlsgatan. Innan vi började behandlingen berättar laserspecialisten och ägarinnan av salongen, Dorina, hur behandlingen kommer gå till och vilka resultat jag kan vänta mig. Hon berättar även att ingen ledighet från jobb är nödvändig då detta är en behandling man kan göra på lunchen.Dorina sätter igång med behandlingen och förklarar hela tiden vad hon gör. Det är inte helt smärtfritt, framför allt inte tredje gången man går över samma område. Man bör därför förbereda sig på en ordentligt brännande känsla.
Resultaten talar för sig själva tycker jag. Bilden är tagen knappa minuten efter behandling av högra sidan på bilden. Tydligaste skillnaden syns på nasolabialvecket. Resultatet har hållit i sig och jag kunde gå raka vägen till ett möte efter behandlingen.

ILS Skin Tightening är en behandling vi på Qvinna kan rekommendera. Passa på att göra den nu under vinterhalvåret när huden har en möjlighet att återhämta sig utan att utsättas för solens strålar.

Var noga med att gå till en specialist inom just laser för att undvika att behandlingen gör mer skada än nytta.

För att boka in din tid för en gratis konsultation på Devita ring: 08-678 14 43