Milk Peel - Kemisk peeling


Före- och efterbilder på huden efter en kur med Milk Peel.

Det är dags att göra det sista rycket inför sommaren, och för att starta säsongen med en fräsch hy full av lyster. Många av de mer avancerade hudbehandlingarna går ej att göra på solbrun hud, eller som i det här fallet, gör huden solkänslig. Det är därför otroligt viktigt att använda spf 30 eller högre efter en hudföryngrande behandling, för att undvika pigmentförändringar eller att bränna sig, vilket har motsatt effekt.

Det finns idag flertalet olika kemiska peels på marknaden med olika styrka och användningsområden. Den peelen Qvinna testar här är en Milk Peel från Derma Ceutic på Proforma Clinic. Milk Peel är baserad på glykolsyra 50%, mjölksyra 10 % och salicylsyra, med ett pH värde på 1.7. Milk Peel är bra för torr, matt hud som har ojämn pigmentering, märken efter acne eller fina linjer.

Hudterapeuten Jessica Holgersson börjar med att rengöra ansiktet med en mjuk, skummande mousse som har en svag doft av örter. Rengöringen blir som en behaglig ansiktsmassage, men kan få behålla sin ögonmakeup på om man så önskar, för ev senare åtaganden. Efter att ansiktet är väl rengjort kontrollerar hudterapeuten hudens skick, eventuella plitor/sår täcks över med vaselin, då huden redan är skadad på dessa ställen. När genomgången av huden är klar börjar hudterapeuten stryka på ett lager av peelen med en pensel. Man känner ganska omgående en stickande känsla i huden, det gör inte ont, men är inte behagligt.


Under behandling av ansikte, hals och dekolletage.

Jessica kontrollerar konstant hur huden under masken reagerar, då det kan vara väldigt individuellt hur syratålig ens hud är. Vi bestämmer en lite längre behandling med syran då jag sedan tidigare är van att använda syror i min hudvård. Efter några minuter neutraliseras syran och torkas bort.
Vi har i förväg bestämt att även göra en Oxydermia behandling, för att öka blodcirkulationen, samt ge en viss dränerande upplyftande verkan, om huden klarar det efter peelen.

När behandlingarna är klara stryker hudterapeuten på ett tjockt lager med K Ceutic som är en lugnande efterbehandlingskräm med spf 40.

Jag lämnar kliniken med en strålande, aningen rosig, och lite väl glansig hy. En omedelbar effekt är lystern man får, samt den utjämnade hudtonen och en babylen hud.

Jag får veta att jag kan flaga lite och uppleva att huden blir lite stel på de områden vi peelat mer, de närmsta dagarna, får stränga order om mycket fukt och ordentligt med spf.

En vecka efter behandlingen känns huden fortfarande fantastisk och jag har flagat minimalt.
Behandling för den som önskar en uppfräschning, eller vill göra en ordentligt uppryckande kur inför ett stort event eller nästa säsong.

En kur på upp till 4 behandlingar med 14 dagars mellanrum.

Pris: 800 kr (kur 4 ggr 2 600 kr)