Fettsugning med laser

Fettsugning med laser är en behandlingsmetod som är bra för att ta bort oönskat fett från små områden på kroppen t.ex. ansiktet, armar, knän och områden av slapp hud som behöver en uppstramning.

En laser fettsugning kräver precis som en traditionell fettsugning att man är fullt frisk, normal viktig och att man har realistiska förväntningar om vad som kan förändras. Det är inte ett alternativ till bantning utan endast för att ta bort fettdepåer som inte försvinner med diet och träning.

Hur fungerar fettsugning med laser?
Behandlingen görs i lokalbedövning, ingen narkos krävs. En väldigt tunn kanyl förs in under huden och in i fettdepåerna. Laserfibern flyttas fram och tillbaka och gör så att fettcellerna brister och försvinner permanent och transporteras sedan bort med lymfvätskan via lever, galla och tarmar. Tar man bort mer än 0,5 liter så suger behandlaren ut det med en mycket tunn kanyl (mindre än i traditionell fettsugning). Av laserns energi så koagulerar de små blodkärlen som resulterar i mindre blödning, svullnad och blåmärken. Till skillnad från en traditionell fettsugning där huden kan bli slapp efteråt så stramar lasern upp huden samtidigt som den förstör fettet.

Hur många behandlingar behövs?
För de flesta patienter behövs endast en behandling. En behandling varar i 45 min – en timme för varje område som skall behandlas. Skulle ytterligare en behandling krävas så kan den göras ungefär 4 månader efter den första.

Eftervård
När lokalbedövningen går ur kroppen så har man minimalt med smärta och svullnad, ungefär som en träningsvärk. Det rekommenderas att man vilar 1 – 2 dagar men många patienter återvänder till sitt arbete redan dagen efter. Ett litet bandage som skyddar ingreppsområdet är oftast det enda patienten behöver efter en operation. Många använder även en gördel för att minska svullnad och antibiotika kan ges i förebyggande syfte. Undvik hård träning 1 – 2 veckor samt hård massage 2 – 4 veckor efter behandlingen.

Är resultatet permanent?
Ja det är precis som en traditionell fettsugning. Fettcellerna förstörs permanent på det behandlade området. Går man upp i vikt så förstoras fettcellerna men endast på det området som inte behandlats.

När kan jag se resultatet?
Resultatet syns direkt och det slutgiltiga resultatet formas sakta men säkert och efter 3 – 6 månader så är det färdigläkt.

Vad kostar det?
Det kan skilja i pris från klinik till klinik men ligger ungefär på samma pris som en traditionell fettsugning ibland något billigare.