Weave - Extensions med Weave-metoden


Före och efter en hårförlängning med weave-metoden. Bilderna är tagna ca 25 minuter efter varandra.

Weaving metoden har funnits sedan 1950-talet och är den första extensionsmetoden som inte är en peruk. Den började bland svarta som ville ha långt rakt hår istället för sitt eget. Det finns flera olika sätt att göra en weave på, en full weave, eller endast någon rad för utfyllnad.


En utåtbakad fläta görs längs hårbotten som håret skall sys fast på.

Metoden går ut på att utåtbakade flätor görs längsmed hårbotten, som vertikala linjer. Om man gör en full weave flätas allt hår in och en ”fejk-bena” sys på. I flätorna flätar ofta extensionsteknikern in lite syntetiskt löshår för att spara på kundens hår när man syr.


Så här ser håren ut när man köper dem.


Håret är fastsytt på en lång rad som kallas träns (weaft på engelska).

När flätorna är gjorda sys hår rader, så kallade tränsar fast på raderna. Tränsar ger oftast en väldigt naturlig rörelse till håret och man slipper ”råttsvans-effekten” vissa metoder ger upphov till.
Håret finns av väldigt många olika kvalitéer, beroende på ursprung och struktur. Vanligen bör man försöka hitta ett remy/remi-hår, vilket betyder att alla hårstrån är vända åt samma håll för att undvika att fjällskikten hakar i varandra och orsakar trassel.


Hårtränsen sys fast på flätan.

Som metod är det en av de metoder som sliter minst på håret om det görs på rätt sätt. Tyvärr passar weaving inte så bra på riktigt tunt och fint hår, då tracksen lätt syns igenom det egna håret.
En weave håller i ca 2-3 månader och håret går lätt att återanvända om det är av god kvalité. Det tar ca 1h att sätta i 3-4 rader och går på ungefär en halvtimme att plocka ut. Inga kemikalier behövs och man behöver inte vara orolig för fästena när det kommer till värmeverktyg eller hårinpackning/oljor.
Weaving metoden är ofta även billigare än många andra metoder.Om man har ett hår som metoden passar på, skulle jag våga påstå att det är den bästa extensionsmetoden, som ser naturligast ut och det finns absolut bäst hår till. Håren går i vissa fall att ha i flera år. 2-3 år kan man fästa om ett hår av bra kvalité. Weave är en wash-and-go metod, som med en utredande hårinpackning samt ett serum leder till en väldigt problemfri hårförlängning.

Priser ligger från ca 1 500 kr