Be Gorgeous - extensions med microringar


Be Gorgeous är en tillverkare av extensions som använder sig av metoden microringar. En metod som är skonsam för håret och varken kräver värme, lim eller övriga kemikalier. Fästena blir väldigt små och smälter in väl i det egna håret. Efter 8 veckor bör man se över om man ska flytta upp fästena, vilket görs genom att man klämmer ringen i tången igen så att den öppnar sig, skjuter upp ringen på kundens hår och sedan klämmer fast den igen.

Håret i en Be Gorgeous förlängning håller vid god skötsel till minst till att fästa om 2 gånger. Håret är indiskt vilket håller hög kvalité och smälter väl in i vårt skandinaviska hår. Håret är även av remy-typ, vilket betyder att när man samlat ihop håret ser man till att allt hår ligger i samma riktning för att undvika att fjällskikten fastnar i varandra. Hår av remy-typ trasslar ytterst lite.
När håret sedan skall tas ut går det väldigt fort och sker skonsamt jämfört med vissa andra extensionsmetoder. Frisören klämmer på ringen som då öppnar sig och slingan glider av.
För att kunna njuta av din förlängning så länge som möjlig bör du följa de skötselråd din frisör ger dig och använda ordentligt återfuktande schampo och balsam, hårinpackning i längderna och gärna en vårdande olja i topparna. Om du använder olja eller hårinpackning på själva fästet finns en risk att dessa hallkar lite. Man bör även vara försiktig med saltvatten och värmeverkyg, då det sliter på håret. På salongen får du alla dessa skötselråd, samt att du får skriva under ett papper på att du har förstått dessa. Detta papper med skötselråd får du sedan med dig hem.

Som metod är BeGorgeous väl lämpat för det skandinavisk håret å fästena blir små och är skonsamma både vid isättning och borttagning.
För att boka din förlängning kontakta Haven ByBarda.

Se nedan hur en förlängning med BeGorgeous går till.


Innan förlängning har kunden ett typsikt skandinaviskt hår med fina hårstrån


Håret från Be Gorgeous som skall användas, 60st slingor


Varje slinga är försett med en liten silikonöverdragen microring samt en ögla av "fiskelina" som hjälper till att dra håret genom microringen, snabbt och smidigt.


Kundens hår träs genom öglan som sedan drar håret med sig genom microringen.


Microringen kläms till med en tång för att fästas i håret.


Första raden är fastsatt.


Nästan allt hår har satts fast, vilket har tagit ca 1h.


Allt hår har fästs på kunden


Frisören Sofia på Haven ByBarda klipper in extensionen i hundens eget hår för ett naturligt resultat.


Det färdiga resultatet