FAQ Frågor/svar

Nedan följer en del vanliga frågor och svar rörande intimkirurgi. Hittar du inte svaret på din frågeställning här, kan du ställa en fråga direkt till oss. Vid återkommer genom att maila svaret till dig.

Gör det ont att göra en läppförstoring med t.ex Restylane, Juvederm m.fl?

En bedövningskräm används ofta på området för att smärtan skall vara så minimal som möjligt. Smärta är även väldigt individuellt så för vissa känns det knappt medans andra tycker att det kan göra ont.

När dyns det?

Resultatet syns direkt efter behandlingen och utvecklas ytterligare ett par timmar efter behandlingen. Dock så kan man vara lite svullen direkt efter så att de kan se större ut än de egentligen är.

Hur länge håller en behandling?

Använder man sig av en produkt som innehåller hyaluronsyra så håller behandlingen upp till sex månader. Produkter som innehåller kollagen håller längre man kan räkna med ett år eller mer.

Kan fillers även användas för utfyllnad av rynkor?

Ja de funkar alldeles utmärkt till det. Tillverkarna av produkterna har anpassat dessa till att passa bättre för just utfyllnad av rynkor om man jämför med produkterna som används till läppförstoring.

När man gör en fettinjektion med eget fett, blir det då en permanent behandling?

20 – 50 procent av fettet stannar kvar. Patientens fysiologi och kroppens förmåga att bibehålla spelar också stor roll i hur länge effekten varar. Kroppen lagrar ju normalt sett inte fett i läpparna och därför är det inte alla fettceller som äverlever.