Konsultation, slidförsnävning

Du har säkert gått och funderat väldigt mycket om ingreppet. När du väl sitter där på konsultationen så är det mycket som rör sig i tankarna att mycket glöms bort. Skriv upp frågorna vartefter du kommer på dem och var inte rädd för att ställa dem till din läkare eller sjuksköterska. Du kommer säkert glömma en del och komma på nya frågor efteråt. På din konsultation så kommer du att tala med någon om dina funderingar.

Det första som händer vid en konsultation är att läkaren skall ta reda på din medicinska historia, tidigare ingrepp och medicinering.

Läkaren utgår från dina förutsättningar och förklarar hur man kan återskapa slidan till hur den var innan barnafödande. Be att få se såväl före- som efterbilder som hjälper dig få en realistisk bild av dina möjligheter givet just dina förutsättningar. Läkaren har ofta bilder som visar andra patienter med liknande förutsättningar som du. Läkaren diskuterar val av nedsövning, vilka kostnader som detta innebär och eventuella väntetider. Se till att ställa frågor så att du känner dig tillfreds att ta beslut. Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor.

Priset för ingreppet kan variera mellan 20,000 – 35,000 kronor. Fråga före ingreppet och säkerställ att allt ingår i det pris de lämnar.