Collacen - lansering på Story HotelIgår kväll bjöd Nutrinovelle in till Story Hotel för lansering av sitt nya naturliga kosttillskott Collacen. Moderator för kvällen och även Collacens taleskvinna är vackra Sabinje von Gaffke. Det bjöds på små laxtartarer med rosévin (riktigt ljust och fint skall tilläggas) och så klart en dos Collacen utblandat i äppeljuice. Produkten blandas bäst i ljummet vatten, men kan spädas med olika vätskor.


Små laxtartarer bjöds det på. Riktig skin-food.


Collacens taleskvinna Sabinje von Gaffke berättade om sin erfarenhet av produkten.

Yrkeshögskolan för hudvård och SPA:s rektor Anna-Cari Gund som även är vice president i CIDESCO international med säte i Zürich samt internationell CIDESCO examinator. Ställer sig bakom produkten och dess påståenden.


Anna-Cari Gund berättade om hudvård och kollagenproduktion.

Kollagen produktionen börjar gå ner vid 25-årsåldern, då huden består av ca 75% kollagen. Kollagen är ett protein som bildas i mellersta hudlagret och behövs för att upprätthålla hudens spänst och fasthet.

Det tar ca 1-2 månader att märka resultat som minskade fina linjer, en mer återfuktad och välmående hy . Även resultat så som ökad rörlighet i leder, bättre hudstruktur på kroppen, ungdomligare utseende på händer kan upplevas samt positiva effekter på hår och naglar.

Asiatiska kvinnor har använt sig av den här typen av kosttillskott i ca 15 år och nu finns det tillgängligt i svenska hälsokostbutiker.

En förpackning med 28st endagsdoser kostar 499 kr.Från tillverkaren:

” Collacen är ett naturligt kosttillskott som består av 100 % lågmolekylärt marint kollagen från fisk samt vitaminer. Det är kollagen som hjälper till att hålla din hud ungdomlig och slät. I 25-årsåldern består huden av cirka 75 % kollagen men mängden minskar snabbt med ökande ålder.

Kollagenproteinet i Collacen är hydrolyserat, det vill säga sönderdelat i mindre bitar som tack vare en speciell sammansättning blir lättabsorberande och lättillgängliga för kroppen. Denna speciella form av kollagenfragment tas upp mycket effektivt av den mänskliga kroppen, till skillnad från kollagen som inte behandlats. Vitaminerna är tillsatta för deras antioxidativa verkan samt för att stödja upptaget av kollagenet. ”Collacen blandat med äppeljuice var helt klart drickbart.

Återkommer med en recension efter att månadsförbrukningen av Collacen alla fick med sig hem är slut.